Ziggo heeft de maximale snelheid die aan gebruikers van haar wifi-hotspots wordt toegekend van 3 naar 10Mbps verhoogd. Dat heeft het kabelbedrijf op een persconferentie bekendgemaakt.

Dat snelheidsverhoging wil niet zeggen dat Ziggo-WifiSpots gebruikers altijd met de maximale snelheid van 10Mbps kunnen internetten. Het modem dat als Ziggo WifiSpot wordt gebruikt, blijft namelijk dezelfde bandbreedte van 10Mbps voor de wifi-hotspot gebruiken. Ziggo heeft echter wel de gelimiteerde snelheid van 3Mbps per gebruiker verwijderd. Wanneer de Ziggo-klant dus als enige van een WifiSpot gebruikmaakt kan men met de maximale snelheid van 10Mbps internetten. Bij meerdere gebruikers moet deze internetsnelheid gedeeld worden.

Zeventig procentDe Ziggo WifiSpots worden voor zeventig procent door slechts één gebruiker per uur bezocht. Hierdoor ervaren de meeste Ziggo-klant de wijzigingen bij de wifi-hotspots als snelheidsverhoging. Gemiddeld wordt een WifiSpot-gebruiker per maand 600MB gedownload. Dat is meer dan het gemiddelde verbruik bij mobiele internetabonnementen.