Bij dating-app Tinder rommelt het intern: voormalige topvrouw van Tinder, Whitney Wolfe, sleept bestuurders achter de populaire datingapp voor de rechter vanwege discriminatie en seksuele intimidatie.

Ruzie bij Tinder: oprichters voor de rechter


Oprichter en directeur Justin Mateen zou haar in het bijzijn van haar collega’s ‘hoer’ hebben genoemd en zou haar ook verschillende seksistische, racistische en andere ongepaste berichten hebben gestuurd. Daarnaast zou Wolfe ook de naam Tinder hebben bedacht, zonder daarvoor credits te krijgen.

Niet serieus

Haar naam werd op het laatste moment van de lijst met mede-oprichters geschrapt. De reden: Tinder zou niet serieus worden genomen als iedereen wist dat het bedrijf was opgericht door een ’24-jarig meisje’. Dat meisje klaagt nu haar voormalig liefje Mateen aan vanwege seksuele intimidatie, maar ook mede-oprichter Sean Rad vanwege seksuele disciminatie.

Alfamannetjes

Het bedrijf erkent dat Justin Mateen ongepaste berichten aan Wolfe heeft gestuurd. Daarom is de oprichter geschorst. Wolfe eist een flinke schadevergoeding van haar bazen, die ze omschrijft als ‘het stereotype vrouwenhatende alfaman’.