Het Zeeuwse kabelbedrijf Delta Kabel zoekt voor vijf klanten die Vlissingen de wifi-hotspots willen testen. Delta is na Ziggo en UPC het derde kabelbedrijf dat WifiSpots lijkt te gaan gebruiken.

Delta Kabel begon deze week in de omgeving van Terneuzen met een test van de draadloze Docsis techniek. Hiermee wil het kabelbedrijf in het Zeeuwse buitengebied snel breedbandinternet tot 100 Mbps aan klanten leveren. Uit de test moet blijken of draadloos Docsis in praktijk in een groot gebied goed werkt. Tevens wil het kabelbedrijf berekenen wat de kosten per aansluiting zijn.

Testpersonen gezochtDelta zoekt vijf testpersonen die internetklant bij ZeelandNet zijn en in Vlissingen wonen. Zij moeten een reeds geformeerde pilotgroep gaan ondersteunen die de WifiSpots van Delta gaan testen. Uit publicaties van Delta Kabel blijkt dat de test met WifiSpots in augustus gaat plaatvinden. Delta hecht veel waarde aan dat de testpersonen regelmatig op sociale media actief zijn en dat men bereidt is om over ervaringen te schrijven.