De Belgische telefoonprovider Base heeft een aantal nieuwe abonnementen gepresenteerd waarbij voor heel Europa dezelfde prijs geldt. Op dit moment is het abonnement niet voor Nederlanders af te sluiten, maar omdat Base een dochteronderneming van KPN is, is het niet ondenkbaar dat het abonnement binnenkort ook naar Nederland komt.

Belgische provider biedt Europees telefoonabonnement aan


Geen roaming

Met het abonnement kunnen gebruikers voor één vaste prijs een aantal minuten bellen, sms'en en internetten in heel Europa. Daarbij hoeven dus geen roamingkosten te worden betaald.

Roaming

Het abonnement komt juist nu, omdat sinds 1 juli de prijzen voor mobiel gebruik in Europa flink zijn verlaagd. De roamingkosten zijn nu nog steeds hoger dan 'gewoon' telefoongebruik, maar eind 2015 worden alle kosten gelijk getrokken.

Volgens Base gaat het om een Europese primeur, al bieden andere providers zoals Vodafone ook al extra Europese pakketten aan.

Niet goedkoop

De abonnementen zijn niet goedkoop. Base biedt een bundel aan voor 19 euro per maand. Daarvoor kan de gebruiker 150 minuten bellen én gebeld worden, en krijgt hij daarnaast ook 150 sms'jes en 150 MB. Het duurste abonnement kost maar liefst 99 euro; daarvoor krijgt de gebruiker 1,000 belminuten, sms'jes, en MB.