BlaBlacar, het is een beetje een rare naam, maar het idee achter dit bedrijf is helemaal niet zo gek. Bij de Franse website kunnen chauffeurs passagiers vinden voor langere autoritjes. Het bedrijf heeft dan ook een investering van 100 miljoen dollar gekregen.

Carpoolwebsite BlaBlacar ontvangt investering van 100 miljoen dollar


Wat Blablacar anders maakt dan andere websites is dat je bij de dienst alleen maar van stad naar stad kunt reizen. De site is ook actief in Nederland: zo rijd je al voor €12 van Utrecht naar Groningen. Dat betaal je cash aan de chauffeur, die je bij aankomst een geheime code doorgeeft. Zo bespaar je als bestuurder op brandstofkosten en reis je als passagier behoorlijk goedkoop.

Veiligheid

Om veiligheid en vertrouwen te creëren werkt de site met beoordelingen en geverifieerde profielen. In Duitsland heeft de site al meer dan een miljoen gebruikers en ook in thuisland Frankrijk is de dienst groot.

Ambitie

Mede-oprichter Frédéric Mazzella zegt tegen Techcrunch: “Onze ambitie is om dat wat we hebben opgebouwd nog verder uit te breiden. Op dit punt kunnen we of ervoor kiezen om ons bedrijf te optimaliseren en winstgevend te worden, of we kunnen investeren in het concept, uitbreiden en later winstgevend worden.”