KPN biedt vanaf 1 juli alle Alles-in-1-pakketten in gebieden waar een glasvezelnetwerk beschikbaar is standaard via glasvezel. Verder heeft KPN een pakketstructurering doorgevoerd.

KPN heeft het aantal pakketten van meer dan twintig naar vier teruggebracht. Daarbij maakt KPN geen onderscheidt meer tussen DSL- en glasvezelnetwerken. In gebieden waar een glasvezelnetwerk beschikbaar is levert KPN haar diensten via glasvezel. In alle andere gevallen wordt de DSL-techniek via koperdraad gebruikt. KPN heeft haar koperdraadnetwerk technische opgewaardeerd waardoor het internetsnelheden tot 100Mbps via VDSL kan leveren. Via glasvezel biedt KPN een symmetrische internetsnelheid waarbij download- en uploadsnelheid gelijk zijn. Via koperdraad is de uploadsnelheid een factor tien lager dan de downloadsnelheid. De wijzigingen die KPN doorvoert, gelden ook bij dochterbedrijf XS4All.

PakketstructuurKPN is bij de vorming van de nieuwe pakketstructuur van eenvoud en gemak voor haar klanten uitgegaan. KPN introduceert drie Alles-in-1 Thuis-pakketten die toegang geven tot internet, bellen en Interactieve TV en één Basis Thuis-pakket voor klanten met internet en een vaste telefoonaansluiting. KPN-klanten kunnen bij de nieuwe pakketten de internetsnelheid gemakkelijk aan de eigen behoefte aanpassen. Jaap Postma - directeur KPN Consumentenmarkt – over de wijziging: "We zien dat meer en meer klanten thuis gebruik maken van bijvoorbeeld een tweede scherm om tv te kijken, of met meerdere personen tegelijkertijd internetten. Belangrijk dus om het pakket voor thuis gemakkelijk te kunnen aanpassen aan de behoefte." De prijs van de nieuwe Alles-in-1-pakketten varieert van €45 tot €82,50 per maand. Extra internetsnelheid kan worden ingekocht voor €5 tot €17,50 per maand. Om via glasvezel symmetrische internetsnelheid te willen hebben dient de KPN-klant per maand €7,50 (100/100Mbps) of €17,50 (500/500Mbps) extra te betalen.

KPN blijft investerenKPN zegt de blijven investeren in het verbeteren van haar netwerk. Dat geldt zowel voor het koper- als glasvezelnetwerk. Op het koperdraadnetwerk investeert KPN onder meer in de technieken pair bounding en vectoring. Maar ook de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken blijft doorgaan. "Onze klanten willen gewoon goed internet. En dat is wat we aanbieden. Ongeacht welke techniek dit mogelijk maakt", aldus Postma.