Ziggo heeft haar wifi-bellen-app Bapp aan haar vaste telefoon-klanten beschikbaar gesteld. In afgelopen maanden hebben duizenden Ziggo-klanten de Bellen-app al mogen testen.

Met de gratis verkrijgbare app kunnen Ziggo-klanten met een tablet of smartphone via wifi overal in de wereld waar toegang tot draadloos internet is tegen het tarief van het bij Ziggo afgesloten abonnement voor vaste telefonie bellen. Voor Ziggo klanten met een 'VolopBellen Altijd'-abonnement zijn de kosten voor het bellen naar alle Nederlandse mobiele en vaste nummers inbegrepen. Wordt Ziggo Bapp gebruikt dan geldt dit ook als men vanuit buitenland belt. Ziggo introduceert de nieuwe wifi-dienst vlak voor het moment dat in Nederland de schoolvakanties beginnen en veel klanten voor vakantie naar het buiteland vertrekken. Op deze manier kan men tegen lage kosten thuisblijvers in Nederland – als men dat wilt – van de vakantiepret op de hoogte houden.

Apple en AndroidZiggo Bapp is beschikbaar voor tablets en smartphones die op de Apple iOS- en Android-besturingssystemen werken. Na het installeren dient de klant in de persoonlijke klantenomgeving via internet de app voor gebruik te activeren. In de testperiode kon men via de Ziggo Bapp-app ook via mobiel internet tegen vast telefoontarief bellen. In de nu voor alle klanten geďntroduceerde app is deze mogelijkheid vooralsnog niet aanwezig. Ziggo-klanten kunnen hierdoor voorlopig alleen via wifi-netwerken van de app bellen. Ziggo zegt wel te werken aan de terugkeer van gebruik van mobiel internet bij Ziggo Bapp. Het heeft deze mogelijkheid vooralsnog uit de app gehaald omdat tijdens de testperiode bleek dat het niet de volledige kwaliteit biedt die het kabelbedrijf noodzakelijk acht.

Update 3 juli 12.00 uur: Informatie over alleen bellen via wifi-netwerken toegevoegd.