CanalDigitaal heeft de abonnement voor een extra smartcard fors verhoogd. Naast het maandelijkse abonnement dient de CanalDigitaal-klant de smartcard ook zelf te kopen.

De prijsverhoging bedraagt in sommige gevallen driehonderd procent en is door CanalDigitaal op de eigen internetsite aangekondigd. Het is nog onduidelijk of de nieuwe maandprijs alleen voor nieuwe klanten geldt. Het maandelijkse abonnement voor een extra smartcard gaat 4,50 per maand kosten. Voorheen kostte bij het basispakket de extra smartcard 1,50 per maand. Hiervoor kreeg men wel in de vorm van het STB-pakket wel een minder groot zenderaanbod. CanalDigitaal levert nu bij basispakket ook op de tweede en eventuele derde smartcard hetzelfde zenderpakket.

FamiliepakketOp alle abonnementsvormen vanaf het FamilieHD-pakket levert CanalDigitaal voor 4,50 per maand op de extra smartcard alle zenders uit het Familiepakket. Premium-zenders kunnen wel via de extra smartcard worden bekeken maar daarvoor moet voor elke smartcard een nieuw abonnement worden afgesloten. CanalDigitaal hanteert met de extra smartcards een afwijkende strategie als andere Nederlandse tv-aanbieders omdat via de satelliet wordt uitgezonden. De kans dat abonnementen via extra smartcards door klanten onderling met familie, vrienden en kennissen worden gedeeld is groter. Dit komt omdat CanalDigitaal een groter verzorgingsgebied heeft. De satellieten waarop CanalDigitaal uitzendt, zijn niet alleen in Nederland maar ook in het grootste deel van Europa te ontvangen.

Update 3 juli 11.00 uur: De nieuwe prijsstelling voor extra smartcards geldt vooralsnog alleen voor nieuwe abonnementen. Wanneer CanalDigitaal de prijzen voor oude abonnementen gaat verhogen krijgen klanten hierover via brief of mail bericht. In dat geval geldt er een opzegtermijn van dertig dagen.