Nieuwssite Nu.nl gaat samenwerken met Blendle. Via Blendle kunnen gebruikers voor een paar cent artikelen kopen uit iedere krant en tijdschrift van Nederland. Onder de artikelen van Nu.nl komen voortaan linkjes te staan naar betaalde krantenartikelen.

Nu.nl gaat samenwerken met 'iTunes voor kranten" Blendle


Gerelateerd nieuws
Onder berichten van de katernen Binnenland, Buitenland, Economie, en Gezondheid komt op Nu.nl binnenkort een blok te staan met gerelateerde nieuwsberichten uit de krant. Die kan de lezer vervolgens voor slechts een paar cent kopen.

De selectie van nieuwsberichten wordt volgens de beide partijen door een speciale redactie samengesteld.

Kranten lezen
Blendle is een redelijk jong, maar succesvol initiatief van journalist Marten Blankensteijn en tech-nerd Alexander Klöpping. De website biedt een overzicht van vrijwel alle kranten en tijdschriften van Nederland aan. Gebruikers kunnen met een simpele muisklik losse artikelen kopen, voor slechts een paar cent per stuk. Om die reden wordt Blendle ook wel de "iTunes van de journalistiek" genoemd.

De samenwerking met Nu.nl zorgt potentieel voor miljoenen extra lezers voor Blendle. Nu.nl is één van de grootste websites van Nederland en heeft miljoenen dagelijkse lezers.

Gebruikers die zich aanmelden bij Blendle krijgen gratis 2,50 leestegoed. Dat kunnen ze later makkelijk opwaarderen via iDeal. Als een lezer een artikel om wat voor reden dan ook niet leuk vindt, kan hij altijd zijn geld terugvragen.