Fitness en gezondheid wordt op dit moment omarmd door alle grote smartphone-makers. Maar dit nieuwe snufje voor fitness-enthousiastelingen is ook erg leuk: slimme bokshandschoenen, die precies meten hoe hard je slaat. Wie wil dat nu niet?

Slimme bokshandschoenen meten hoe hard je slaat


iPunch zoekt steun via Indiegogo, waar de makers van de eerste slimme bokshandschoen geld proberen op te halen om de handschoenen in productie te krijgen. De bokshandschoenen kunnen via Bleutooth gekoppeld worden aan een smartphone en die vertelt je vervolgens hoe hard je slaat. Het doel? Om nog gerichter te kunnen trainen.

Responsive Sports

Het concept komt van Stephen Cains, CEO en oprichter van de startup Responsive Sports, die zich al voor meer dan 16 jaar bezighouden met het trainen in boksen, Muay Thai en Mixed Martial Arts (MMA).

Uitproberen

‘Ik heb veel tijd gestoken in het beter worden in trainingen, maar ik ging maar niet vooruit. Ik wilde weten waarom,’ vertelt Cains aan Mashable. ‘Daarna heb ik sensoren in mijn handschoenen gestopt en ging zo naar de gym. Vervolgens wilde iedereen het proberen: ik denk dat ik nog nooit zo lang in de sportschool ben geweest.’

Twee sensoren

Zonder data is het heel moeilijk om te bepalen wat precies je sterkste stoot is. Als je data gebruikt, kun je precies zien wat je sterkste stoot is. Om die data weer te kunnen geven, heeft elke handschoen twee sensoren. Eentje die meet hoe hard de stoot aankwam, de ander meet hoe snel en hoe krachtig de stoot was. De handschoenen zijn verbonden met een app die als trainer fungeert en die hoorbare aanwijzingen geeft.

Bestellen

Kan je niet wachten om met de handschoenen te trainen? Je kunt ze nog tot het einde van de maand pre-orderen op de Indiegogo-pagina van het bedrijf. De iPunch handschoenen hebben nog 25 dagen om $75.000 op te halen