In Samsung’s nieuwste reclame-uiting zet het bedrijf iPhone-gebruikers op de hak. In het filmpje, genaamd ‘Wall Huggers’, zijn iPhone-gebruikers te zien die aan het stopcontact gekluisterd zijn.

Samsung drijft spot met iPhone-gebruikers in nieuwe reclame


Het nieuwe filmpje maakt zo de korte batterijduur van de iPhone belachelijk. De verteller in het filmpje begint: “Daar zitten ze dan. Gegroepeerd rond stopcontacten, vlakbij prullenbakken, op bevlekte vloerbedekking en in badkamers. Aan de muur gekluisterd. Zelfs onthouden van de normaalste, kleinste pleziertjes, zoals iets te drinken pakken, of lachen om een grapje van andere medewerkers.”

Muurknuffelaars

De advertentie spoort je aan om geen Wall-Hugger te worden, een opmerking die ze hebben geleend van Blackberry’s CEO John Chen, die iPhone gebruikers in maart bestempelde als muurknuffelaars.

Niet voor het eerst

Dit is niet de eerste keer dat Samsung Apple in een reclame-uiting belachelijk maakt. Eerder nam het niet alleen Apple, maar ook Microsoft en Amazon op de hak in een advertentie-filmpje voor de Galaxy Tab Pro tablet-serie.

Dat kan ik wel

In dit filmpje wordt het ontbreken van een split-screen multitasking modus op de iPad, het laptop-achtige uiterlijk van the Surface en het gebrek van applicaties op de Amazon Kindle tablet belachelijk gemaakt.

Bekijk hier de reclame: