De tv-kijker heeft ťťn van de drukste en langste sportweekeindes voor de boeg met de finales van Wimbledon, de start van de Tour de France en twee zinderende voetbal WK-kwartfinales.

De WK-wedstrijden die zaterdag worden gespeeld bepalen wie er, na Duitsland en BraziliŽ, zich plaatsen voor de halve finales. De eerste kwartfinale die wordt gespeeld is die tussen BelgiŽ en ArgentiniŽ om 18.00 uur en Nederland tegen Costa Rica om 22.00 uur. De wedstrijden zijn op Nederland 1 en Sporza (Canvas) te volgen en uiteraard ook in HD. De NOS brengt ook weer het radiocommentaar via FM, Dab+ of online. De Belgische radiozenders VRT Radio 1 en RTBF Vivacitť/RTBF Int. doen dit ook.

Steden spelen in op voetbalfans
Op veel plekken in Nederland en zeker ook in BelgiŽ worden de wedstrijden, mogelijk wel verstoord door het matige weer, in het openbaar vertoond. In Nederland gebeurt dit in veel steden, maar in Amsterdam en Rotterdam is er geen centrale plek met een vertoning. Het Museumplein staat daarvoor zaterdagavond niet ter beschikking en in Rotterdam was er weinig animo om zoiets op te zetten. Toch zijn er op veel plaatsen wel samenkomsten door de horeca georganiseerd. Zo zijn in Rotterdam ook de openingstijden verruimd en rijdt het openbaar vervoer in Rotterdam (en ook ondermeer Schiedam) zelfs een uur langer door, gezien het tijdstip van de wedstrijd, die al naar gelang het verloop mogelijk pas na middernacht wordt beŽindigd.