De NOS heeft Frank Snoeks aangewezen om het commentaar tijdens de finale van het WK voetbal te geven. Snoeks is al langere tijd ťťn van de belangrijkste NOS-voetbalcommentatoren.

Franks Snoeks gaf al eerder tijdens de finale van het EK 2004, WK 2006, EK 2006 en het WK 2010 het commentaar. Tijdens het EK 2012 was Jeroen Grueter de commentator tijdens de finalewedstrijd, Grueter is wel commentator tijdens de strijd om de bronzen plak in BraziliŽ. Franks Snoeks baarde tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica opzien omdat tijdens het live verslag enkele keren een telefoon rinkelde. Dat zorgde op sociale media tot enige ophef. De NOS heeft daarnaast Jeroen Grueter als commentator voor de halve finale tussen Nederland en ArgentiniŽ aangewezen. Franks Snoeks doet de andere halve finale tussen BraziliŽ en Duitsland.

Jack van Gelder en Ronald van der GeerOp Radio 1 is het duo Jack van Gelder en Ronald van der Geer tijdens de halve finale te beluisteren. Daarna geven beide verslaggevers afhankelijk van de prestaties van het Nederlands elftal commentaar bij de Ďtroostfinaleí of de finale van het WK voetbal.