De Belastingdienst waarschuwt gebruikers voor een phishingmail die rondgaat. De mail verzoekt lezers om een belastingschuld meteen te betalen, maar bevat malware zodra die op de link klikt. De mail is afkomstig van no_replay@digid.nl, waardoor deze lijkt op een echte mail.

Belastingdienst waarschuwt voor phishing-mail met malware


In de valse mail staat de volgende tekst:

Geachte burger,

Een inkomstenbelasting betaling met een bedrag van 46,00 Euro in de wacht. U bent verplicht om dit bedrag online betalen via de belastingen kantoor online betalingsformulier.

Klik op de link hieronder om verder te gaan:

https://digid.nl/belastingbetaling

Opmerking: Het negeren van deze vereiste actie kan ertoe leiden dat u financiŽle problemen met de overheid financiŽle afdeling

Bedankt voor uw begrip,

Belastingdienst.


Malware

In werkelijk gaat de link helemaal niet naar de site van DigiD. In plaats daarvan wordt er malware op de computer van de gebruiker geÔnstalleerd. Om welke malware het precies gaat, is niet bekend.


Niet klikken

Volgens de Belastingdienst vragen zij nooit om betalingen te doen via email. De Belastingdienst raadt ontvangers van de mail dan ook aan deze direct te verwijderen en vooral niet op de link te klikken.

We hebben een aantal handige tips opgeschreven voor het herkennen van een phishing-mail. Als jij geen slachtoffer wil worden van malware, lees dan ook dit artikel.