Nog nooit werd er op sociale media zo veel gepraat over een sportwedstrijd als over de bizarre WK-wedstrijd BraziliŽ-Duitsland. Tijdens de historische match, die eindige in 1-7, werden er ruim 35,6 miljoen tweets verstuurd.

Nieuw social-media-record tijdens WK-wedstrijd BraziliŽ-Duitsland

Dat laat Twitter weten naar aanleiding van de halve finale van het WK.

Verdubbeling
Het aantal tweets is bijna een verdubbeling van het vorige record op Twitter. Dat werd 2 weken geleden behaald. De wedstrijd tussen BraziliŽ en Chili werd de toen meest besproken sportwedstrijd ooit, met 16,4 miljoen tweets in de anderhalf uur dat de twee landen speelden.

Hoogtepunten
Het hoogtepunt van het nieuwe Twitter-record was volgens het sociale netwerk het 5e doelpunt van de Mannschaft, in de 29e minuut van de wedstrijd. Tijdens de goal van Khedira werden er 580,166 tweets per minuut geplaatst.

Andere piekmomenten zaten tussen het derde en het vierde doelpunt. Die werden beide door Kroos gemaakt in de 24e en de 26e minuut. Op dat moment werd bijna 500,000 keer per minuut een tweet gestuurd.

Nederland
Ook over Nederland wordt veel getweet tijdens de wedstrijden - de meest besproken match was die met Spanje. De 5-1-overwinning haalde 8,3 miljoen tweets.