Het festival Tomorrowland zorgt in België altijd voor een toestroom festivalgangers vanuit de hele wereld, die één van de meest grootse festivalervaringen die je met geld kunt kopen krijgen voorgeschoteld.

Vriendschapsbandjes 2.0 bij Tomorrowland


Zes dagen lang krijgen ze muziek van grote techno-helden voor ‘gedreund’. Dit jaar krijgen de bezoekers iets extra’s om de ervaring nog bijzonderder te maken: ze krijgen geen papieren ticket, maar een armbandje toegestuurd. Hiermee krijgen ze toegang tot het festivalterrein.

Vriendschap-verzoek
Maar dat is niet het enige: er zit een chip in de armband verwerkt die gekoppeld kan worden aan een Facebook-account. Als je voor vertrek de armband koppelt aan je profiel, kun je nieuw gemaakte vrienden op het terrein snel een vriendschaps-verzoek versturen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is allebei op een hartvormig knopje op de armband te drukken.

Mail
Je hoeft niet bang te zijn dat je na het festival met twintig nieuwe vrienden zit opgescheept waar je eigenlijk niet op zit te wachten, omdat je in een niet geheel nuchtere staat je nieuw verworven vrienden iets te optimistisch hebt beoordeeld. Na afloop krijg je alle verzamelde vriendschapsverzoeken verzameld in een mail. Als het festival is afgelopen kun je zo achteraf bepalen wie je écht wilt toevoegen aan je profiel.