Hier is hij dan: de eerste foto van de Gear VR. De website Sammobile heeft de eerste beelden gepubliceerd van wat de virtual reality-bril van Samsung zou zijn.
De bril zou de Gear VR gaan heten en wordt ontworpen in samenwerking met Oculus VR, het door Facebook overgenomen bedrijf achter de Oculus Rift. Samsung wil als eerste een dergelijke bril op de markt brengen, maar wil hierin niet zoveel tijd en geld investeren als Oculus en Sony. Oculus daarentegen wil liever wachten en een headset van hoge kwaliteit leveren, die geschikt is om mee te gamen. Daaruit ontstond een samenwerking: Samsung maakt het OLED scherm dat Oculus nodig heeft voor het uiteindelijke product en Oculus maakt de software die Samsung voor zijn headset wil gebruiken.

Telefoon als scherm

In tegenstelling tot de Oculus Rift is de Gear VR geen echte virtual reality-bril. De bril heeft geen eigen scherm, maar gebruikt het scherm van je telefoon. Je plugt hem in op een bestaande poort op je telefoon en dit wordt je scherm. De headset heeft ingebouwde sensoren met een accelerometer dus alle geregistreerde bewegingen worden uit de processor van je telefoon geladen.

Door de cameralens

Een headset waarmee je eigenlijk je telefoon voor je hoofd plakt, dus. Je kunt ook beelden binnenkrijgen door de camera van je telefoon en de software van de bril wordt bestuurd via een touchpad aan de zijkant.

September

Volgens Sammobile gaat Samsung de bril onthullen op de IFA-beurs in Berlijn, begin september. Wanneer hij in de winkels zal liggen en hoeveel hij gaat kosten is niet bekend.