In Duitsland was dinsdag sprake van een absoluut kijkrecord. Zeker 32 miljoen mensen zagen op het ZDF hoe Duitsland de tegenstander BraziliŽ. Ook Nederland wacht mogelijk een record.

Ondanks dat Louis van Gaal het een goed idee vond om jongere kijkers. die anders vanwege herrie op straat of spanning toch niet kunnen slapen, mee te laten kijken, gaat dit vanwege het late tijdstip niet meevallen. De wedstrijd begint namelijk pas om 22.00 uur.

Weer gooit roet in het eten

Op talloze plaatsen in het land zijn voorbereidingen getroffen om het evenement buiten op grote schermen te kunnen volgen. 538 heeft een groot scherm opgesteld in de Amsterdam Arena, maar op veel andere plaatsen is de vertoning buiten al afgelast omdat het opbouwen van schermen vandaag door stormachtig weer en hevige regen werden bemoeilijkt, of doordat er nůg zwaarder weer wordt verwacht. Een overzicht van de openbare schermen is op de website van FunX te vinden. Het KNMI geeft waarschijnlijk voor een groot deel van het land (en dat is geen WK-grap!) code Oranje af wegens hevig onweer dat vanuit Noord-Duitsland met de vochtige en warme lucht Nederland intrekt. In Roermond, waar woensdag overvloedige regen viel is de openbare vertoning al afgelast. Als het daadwerkelijk tot zware regenval en onweer komt kan dit ook gevolgen hebben voor met name satellietkijkers door een tijdelijk wegvallend signaal of storingen bij andere aanbieders. De verwachting is dat het onweer vanavond over Nederland trekt.