Een Amerikaanse universiteit heeft een robot gebouwd die zichzelf spelletjes kan leren spelen. De robot is ontworpen om gehandicapte kinderen met hun motoriek te helpen, en kan daardoor ook leren om bijvoorbeeld Angry Birds te spelen.

Robot leert zichzelf Angry Birds te spelen

De robot werd gebouwd door het Georgia Institute of Technology, met het doel om kinderen te helpen revalideren. Als zij iedere dag dezelfde lichaamsoefeningen moeten doen, kan dat nogal saai worden voor de kinderen, maar de spelletjesspelende robot moet daar verandering in brengen.


Winnen of verliezen
De robot kijkt naar welke bewegingen een kind maakt wanneer hij of zij Angry Birds speelt. Daarna wordt gekeken of die beweging werkte. Als dat het geval is, probeert de robot zelf de beweging na te doen. De robot geeft ook een blije of een teleurgestelde reactie, afhankelijk van of hij het spelletje wint of verliest.


Langer doorspelen
Volgens de onderzoekers zouden kinderen veel langer spelletjes spelen met een robot dan met een volwassene. Dat zou erop wijzen dat een robot veel beter kan helpen met revalidatie.