YouTube onderhandelt met film- en tv-producenten over een mogelijk samenwerking voor het financieren van bepaalde programma's. Daarmee zouden series en films een betere kwaliteit krijgen, waardoor in samenwerking met YouTube meer geld uit advertenties kan worden verdiend.

YouTube in gesprek over produceren van professionele content


Financieren
Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen die bij de onderhandelingen betrokken zijn.

Volgens hen zou YouTube bepaalde content van professionele producenten willen meefinancieren, zodat die content vervolgens via de video-site kan worden aangeboden.


Meer verdienen met reclame
YouTube, wat onderdeel is van Google, trekt meer dan een miljard bezoekers per maand. Er wordt met reclame echter (te) weinig verdiend, omdat de meeste content niet zo professioneel is. Daar wil YouTube echter verandering in brengen, onder andere door de samenwerking aan te gaan met professionele producenten.


Marketingkosten
Reuters zegt dat de gesprekken nog in een vroeg stadium zitten, en dat er nog veel onduidelijk is. YouTube zou volgens de bronnen tussen de 1 en 3 miljoen dollar willen bieden voor het produceren van een serie programma's. Daarbij zou de site ook de marketingkosten voor rekening nemen. De videosite is voornamelijk geďnteresseerd in het maken van televisieprogramma's met een lengte korter dan 30 minuten.