Dit is een wel heel bijzondere gadget, die het beste omschreven kan worden als een ring die blinde mensen voorleest. De FingerReader wordt momenteel ontwikkeld door wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en moet mensen die blind of slechtziend zijn helpen met lezen zonder dat ze braille hoeven te leren.

Blinden kunnen met FingerReader lezen zonder braille


Het kleine apparaatje wordt met een 3D printer geprint en kan als ring om je vinger worden geschoven. In de ring zit een kleine camera die woorden scant en live voorleest, als de lezer zijn vinger over de tekst verplaatst. Met de ring kunnen blinde mensen lezen zonder braille te hoeven leren, maar het kan ook als hulp dienen voor het vertalen van teksten.

Flexibeler

Volgens Pattie Meas, een MIT professor die betrokken was bij het ontwikkelen van het prototype, is de ring een stuk flexibeler en levert het een meer directe optie dan de oplossingen die er nu beschikbaar zijn. Zo heeft de ring een functie die het einde van een zin signaleert en die gaat trillen als je te ver uitwijkt.

Aanpassen

Andere apparaten die teksten voorlezen zoals de Tekst Detective en Say Text bestaan wel, maar de FingerReader is veel mobieler en past zichzelf veel sneller aan. Het is tot nu toe het enige wearable device dat blinden en slechtzienden toestaat te lezen door met een vinger over de geschreven tekst heen te glijden. De ring kan teksten op menukaarten, boeken en visitekaartjes lezen.