De komende dagen worden er in Nijmegen en omstreken weer flink wat kilometers gemaakt, want de grote Nijmeegse Vierdaagse is begonnen. Meer dan 43,000 wandelaars trekken de schoenen aan om tientallen kilometers per dag te marcheren, en ook rondom de tocht is de Waalstad een prachtig spektakel. Geen zin om zelf al die moeite te doen? Vanuit uw luie stoel kunt u gelukkig op uw gemak toekijken hoe anderen zich het zweet uit de sokken lopen.

Volg de Nijmeegse Vierdaagse via internet en de app


De site
Uiteraard is de hele Vierdaagse bij te houden via de website 4daagse.nl. Daar worden door de dag heen video's geplaatst van bijvoorbeeld de opening, of interviewtjes met de lopers, en er zijn fotoseries te bekijken.

Ook kunt u via de site live meekijken met onder andere de finish, of het evenement op de Wedren.

App
Daarnaast probeert de organisatie dit jaar iets nieuws: lopers volgen. Wandelaars kunnen de app 4walker downloaden, waarin informatie over de route staat beschreven. Wanneer zij deze app gebruiken, geven de lopers de organisatie toestemming hun GPS-signaal te gebruiken. Daarmee kunnen thuisblijvers precies zien waar hun familieleden of vrienden zich bevinden op de route. Dat doen ze met de (betaalde) app 4follower.