In een tweet heeft Tesla bevestigd dat het met een nieuwe geheel elektrische auto op de markt komt: het zogeheten Model 3. Deze auto is een kleinere, sportievere versie van de vorige auto die het merk uitbracht: de Model S sedan.

Nieuw model van Tesla in 2017 op de markt


Volgens Auto Express doet hij een beetje denken aan de BMW 3 Series.

Kun je niet wachten om de auto aan te schaffen? Dan zal je nog wel even moeten wachten. Want hoewel Tesla het nieuws al in een tweet naar buiten heeft gebracht, het gaat nog wel even duren voordat de auto op de markt komt. Het bedrijf wil namelijk eerst het ook geheel elektrische Model X SUV op de markt brengen.

Bevestiging

We bevestigen dat het volgende voertuig dat door Tesla op de markt wordt gebracht na Model X de Model 3 zal zijn, bevestigde een woordvoerder van Tesla aan CNET. Op dit moment hebben we geen verdere details om te delen.

Spectaculaire verkoopcijfers

Tesla introduceerde de Model S in 2012 en heeft sindsdien spectaculaire verkoopcijfers gekend. Het bedrijf is van plan om Model X aan het einde van dit jaar uit te brengen. Model 3 zal ergens in 2016 worden onthuld, de sales zullen waarschijnlijk in 2017 van start gaan. Nog even geduld dus.