De VVD heeft Kamervragen over de voortgang van glasvezelexploitant Reggefiber door telecombedrijf KPN aan minister Henk Kamp van Economische Zaken gesteld.

VVD-telecomwoordvoerder Bart de Liefde wil meer duidelijkheid hebben over het onderzoek hebben dat op dit moment door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wordt gedaan. KPN heeft een meerderheidsbelang van 51 procent in Reggefiber maar investeerder Reggeborgh – dat 49 procent van de aandelen bezit – heeft een vetorecht om beslissingen te blokkeren. KPN wil het belang in Reggefiber vergroten waardoor dit vetorecht vervalt en het telecombedrijf dus het zeggenschap over de glasvezelexploitant krijgt. De ACM heeft tot 9 september de tijd om een besluit te nemen maar heeft de mogelijkheid om het onderzoek te verlengen.

VVD wil duidelijkheidVerder wil Bart de Liefde meer duidelijkheid over de gevolgen van een eventuele overname van Reggefiber. Hij vraagt minister Kamp aan te geven wat het verschil is tussen wholesale toegang voor alternatieve aanbieders in vergelijk met volledige toegang en wat de voorkeur verdient. En vervolgvraag is of concurrenten dezelfde snelheden en diensten kunnen aanbieden in een concurrerende markt.