De beschikbaarheid van de Netflix-app voor de Apple-apparaten iPad en iPhone wijst erop dat de Amerikaanse videodienst op zeer korte termijn in BelgiŽ wordt geÔntroduceerd. Een lezer van de internetsite iCulture kwam de app in de Belgische Appstore op het spoor.
Netflix heeft nog geen officiŽle datum bekendgemaakt, maar alles wijst erop dat de videodienst mogelijk binnen enkele dagen in BelgiŽ Ė en naar verwachting ook andere Europese landen Ė beschikbaar komt. In Nederland werd Netflix precies een jaar geleden, op 11 september 2013, in de markt gezet. Dat leidt ertoe dat Netflix CEO Reed Hastings begin volgende maand naar Nederland komt. De Europese trip van Hastings maakt de introductie op korte termijn op meerdere Europese tv-markt waarschijnlijker.

Binnen enkele dagenDe plotselinge beschikbaarheid van de Netflix-app in de Belgische Appstore benadrukt dit vermoeden. In Belgische media circuleren geruchten dat Netflix op 15 september in BelgiŽ het levenslicht ziet. Wanneer Belgen de Netflix-app gebruiken, krijgt men de melding te zien dat de videodienst binnenkort in hun regio beschikbaar is.