Liberty Global toont op de IBC-beurs in Amsterdam op haar stand de Horizon mediabox prominent. Echt nieuwe inzichten kwamen niet naar buiten. Het Britse mediabedrijf brengt Horizon naar de cloud, gaat TV Replay toevoegen en komt binnenkort met een IP Client-box.

De grootste verrassing is dat er voor het eerst een verwachte datum aan de IP Client Horizon mediabox wordt gekoppeld. Deze wordt in het eerste kwartaal van 2015 verwacht. De IP Client ontvanger werd door Liberty Global al in 2011 voor het eerst op de IBC-beurs getoond. Hoewel de verwachting van komst in het eerste kwartaal van 2015 niet met een harde garantie kan gegeven worden, lijkt UPC in Nederland met het interne testtraject begonnen te zijn.

Geen nieuwe ontwikkelingenOok de andere twee ontwikkelingstrajecten in het Horizon-concept van Liberty Global waren al langere tijd bekend. Het brengen van de Horizon mediabox in de cloud is in Zwitserland bij Cablecom al begonnen. Liberty Global gaat de cloud in bij Horizon voor de gebruikersinterface en voor het opnemen van programma’s gebruiken. Hierdoor kan het Britse bedrijf zonder firmware update van de Horizon mediabox de gebruikersinterface sneller verbeteren. Het voordeel van opgenomen programma’s in de cloud is dat de opnamen op elke Horizon mediabox die aan het abonnement gekoppeld is, bekeken kan worden. De TV Replay-dienst is belangrijk voor de toekomstige tv-consumptie van klanten. Hiermee kan men programma van een tv-zender op elk door de kijker gewenst tijdstip – ook in HD-kwaliteit – bekijken.