De videodienst Netflix is vanaf vrijdag 19 september officieel in BelgiŽ beschikbaar. In tegenstelling tot Nederland vond de introductie in alle stilte plaats. Nu Netflix er is, willen enkele marktpartijen met het Amerikaanse bedrijf samenwerken.

VRT en Netflix maakten aan de vooravond van de introductie in BelgiŽ een samenwerking bekend. Hierdoor komen er voorlopig zes VRT-series op het onbeperkt kijken-videoplatform beschikbaar. De verwachting is dat deze samenwerking in de toekomst verder wordt uitgebreid. Vlaamse media melden dat ook andere marktpartijen interesse in samenwerking met Netflix hebben. Het Vlaamse tv-zenders VTM, Vier en Vijf zouden ook enkele programmaís tegen betaling aan Netflix willen aanbieden. Ook enkele Belgische aanbieders zijn met Netflix over samenwerking in gesprek. Het gaat hierbij om onder andere Belgacom en VOO. Telenet volgt juist een andere weg en gaat met eigen onbeperkt kijken-diensten de concurrentie met Netflix aan.

Verdere uitbreiding EuropaDe komst van Netflix in BelgiŽ is onderdeel van een verdere uitbreiding van de Amerikaanse videodienst in Europa. Eerder deze week kwam Netflix in Duitstalige landen beschikbaar. Op korte termijn wordt ook de komst in Frankrijk verwacht. Via Netflix kan de abonnee voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de beschikbare films, series en documentaires kijken. Het goedkoopste abonnement kost Ä7,99. Het duurste Ä11,99.