Kijkers bij UPC in de regio Zuid-Holland kunnen profiteren van een nieuwe zenderuitbreiding. Vrijwel alle lokale zenders uit de regio Rijnmond zitten nu op het UPC-netwerk.

De nieuwste toevoeging, op veel toestellen via kanaal 724 te vinden en in Hoek van Holland ook op kanaal 31 is de WOS. Dit is de lokale omroep voor het gehele Westland, maar van oudsher ook voor de Rotterdamse deelgemeente Hoek van Holland, die geografisch bezien door het Westland wordt omringd. De geschiedenis van de beschikbaarheid van de WOS bij UPC (die analoog ook te ontvangen was en is in 'De Hoek') gaat ook terug naar de tijd dat het kabelnet in Hoek van Holland nog van Caiway was. UPC heeft dit in overleg met de betrokken gemeenten enige jaren geleden geheel overgenomen, omdat het de eigenaar is van het kabelnet in Rotterdam. Voorwaarde daarbij was dat de WOS wel op de kabel kon blijven uitzenden. Het is er ook nog altijd de officiŽle lokale omroep. Open Rotterdam is er trouwens wel te ontvangen.

WOS in groot deel UPC gebied
Met de digitale doorgifte van WOS, recent door het overkoepelende orgaan Olon verklaard tot beste lokale zender van Nederland, bij UPC betekent dit automatisch dat abonnees op alle UPC-netwerken in Zuid-Holland deze zender kunnen ontvangen via het ongecodeerde DVB-C basispakket (door UPC genoemd Digitale Kabel TV). UPC gebruikt voor verspreiding van de lokale omroepen DVB-C multiplexen die in de hele regio te ontvangen zijn. Er is geen ontkoppeling per gemeente maar een centrale signaalaanvoer. De WOS is buiten het Westland ook nog in een klein deel van Den Haag te zien, maar niet bij Ziggo (dat ook geen doorgifteplicht heeft), enkel via Caiway in Wateringse Veld is er doorgifte omdat Caiway dit kabelnet beheert (dit geldt tevens voor Midden-Delfland en Schiedam) en daarnaast is er een kwalitatief goede online stream van de zender.

Groot lokaal aanbod UPC
In het basisaanbod bij UPC zitten intussen al een vijftiental lokale omroepen uit de hele regio. Steeds meer lokale omroepen bij UPC digitaliseren, maar een aantal gemeenten in de regio Zuid-Holland-Zuid blijft om financiŽle redenen achter. De omroepen uit Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht hikken vooralsnog tegen de kosten aan die digitalisering met zich mee brengt. Toch is de enige optie om te blijven bestaan in de toekomst digitalisering. Alleen al omdat analoge kabeltelevisie op haar laatste benen loopt.