Tienduizenden satellietkijkers kunnen na dit weekend zes maanden lang niet meer naar gecodeerde tv- en radiozenders uit het zenderaanbod van CanalDigitaal kijken. Ze kunnen wel naar ongecodeerde zenders via de satelliet blijven kijken.

Het recreatieabonnement van CanalDigitaal loopt namelijk op 21 september af. In voorgaande jaren kan de afnemer van dit abonnement met de smartcard naar de drie landelijke tv-zenders in SD- en HD-kwaliteit blijven kijken. Ook de gecodeerde radiozenders van de NPO die CanalDigitaal via de satelliet verspreidt, kon men blijven beluisteren. Als gevolg van een gewijzigde distributieovereenkomst waardoor CanalDigitaal-eigenaar M7 Group niet door de NPO voor doorgifte van haar tv- en radiozenders wordt betaald maar juist voor die doorgifte aan de NPO moet betalen, zijn de landelijke zenders van de publieke omroep nu onderdeel van de betaalde pakketstructuur van CanalDigitaal geworden.

Wijziging abonnementRecreatie-abonnees die tussen 21 september en 21 maart 2015 – de datum het nieuwe recreatieseizoen bij CanalDigitaal begint – naar de NPO-zenders willen blijven kijken, dienen het abonnement te wijzigen. De tv-aanbieder heeft hiervoor enkele aanbiedingen beschikbaar. Er hoeft niet geļnvesteerd te worden in nieuwe hardware. Het eventuele nieuwe abonnement kan na omzetting met de huidige smartcard en satellietontvanger bekeken worden.