Op de tiende sterfdag van André Hazes besteden voor tv- en radiozenders aandacht aan de Nederlandse volkszanger. Onder andere AVROTROS en TV Oranje eren de overleden zanger.

Het digitale themakanaal TV Oranje staat op dinsdag 23 september geheel in het teken van André Hazes. Hoogtepunt is de André Hazes Top 30 die vanaf 20.00 uur te bekijken is. TV Oranje-kijkers stemden massaal op hun favoriete plaat. Uit de meer dan twintigduizend unieke stemmen werd de hitlijst opgesteld. De Hazes-hit De vlieger kreeg de meeste stemmen. Op veel Nederlandse radiozenders wordt op 23 september aandacht aan de muziek van Hazes besteed.

AVROTROSDe publieke omroep maakt op 27 september de programmering van NPO 3 gedeeltelijk voor André Hazes vrij. AVROTROS zendt dat één van de live-concerten van André Hazes in de ArenA uit. Verder is een documentaire over het leven van de volkszanger te bekijken. Eerder op 25 september is er een speciale uitzending van Sterren.nl op NPO 1 waar de eigen André Hazes Top 50 van AVROTROS centraal staat. Op het digitale radiokanaal NPO Sterren.nl kan men via internet op dinsdag 23 september de vijftig liedjes uit deze hitlijst horen.


Geschreven door: Jarco Kriek