RTL Nederland is na de bekendmaking van de komst van het nieuwe tv-kanaal RTL Z met gesprekken over doorgifte van de zender met tv-aanbieders begonnen.

Uit een rondje langs de belangrijkste tv-aanbieders van Nederland blijkt dat partijen over doorgifte van de zender in onderhandeling zijn. Niemand wil echter inhoudelijk op de voortgang van de onderhandelingen ingaan. RTL Nederland wil van RTL Z dat nu overdag nog onderdeel van de programmering van RTL 7 uitmaakt een zelfstandige zender maken die zich 24 uur per dag op nieuws gaat richten. Hiervoor is bij aanbieders wel een nieuwe kanaalslot nodig. RTL Z wordt de achtste zender van RTL Nederland.

Pril stadiumVan de tv-aanbieders is M7 Group eigenaar van Online.nl en CanalDigitaal het meest open. Contentmanager Stefano Colombo stelt dat RTL een dag voor de aankondiging van RTL Z het Luxemburgse bedrijf op de hoogte heeft gesteld. KPN en Ziggo stellen via woordvoerders Ellen van Heerwaarden en Erik van Doeselaar dat men continue met contentaanbieders in gesprek is. En dus ook over RTL Z. Over de inhoud en de stand van zaken wordt lopende de onderhandelingen geen uitspraken gedaan.


Geschreven door: Jarco Kriek