De soap GTST nadert haar vijfduizendste aflevering en is nog altijd mateloos populair. Op 17 oktober wordt het jubileum gevierd met een een exclusieve aflevering via het tweede scherm.

De fictieve wereld van Meerdijk weet nog altijd miljoenen kijkers te boeien. De kijkcijfers van Stichting Kijkcijfer Onderzoek (SKO) liegen er niet om met dinsdagavond bijvoorbeeld weer anderhalf miljoen kijkers. RTL 4 gaat de vijfduizendste aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden op vrijdag 17 oktober vieren met naar eigen zeggen een primeur. In de jubileumaflevering gaan een aantal personages uit de serie op vakantie naar een bestemming aan de Dode Zee, maar er komt een extra aflevering bij.

Extra aflevering GTST tweede scherm
Op de feestelijke avond heeft de serie niet alleen extra spannende verhaallijnen in petto, maar trakteert RTL de kijker ˇˇk op een gelijktijdige, extra, aflevering, die simultaan via second screen te volgen is. Op die manier kunnen de fans een perspectief volgen dat nooit in de reguliere uitzending te zien is, volgens RTL een unicum.

Speciale App GTST
De app ĹGTST 5000′ is vanaf vrijdag 10 oktober gratis te downloaden en is beschikbaar voor iOS en Android. Om de extra aflevering gelijktijdig via het tweede scherm te volgen, is het volgens RTL 4 van belang dat de app ruim vˇˇr het begin van de tv-uitzending op vrijdag 17 oktober om 20.00 uur is ge´nstalleerd. Op die manier krijgen de fans alle extra scŔnes, die niet in de uitzending zitten, te zien waardoor ze een informatievoorsprong hebben.