Een nieuwe golf van Apple-gekte bereikt ook Nederland. Vanaf middernacht kunnen de eerste gelukkigen hun nieuwe iPhone 6 ophalen bij de winkels van Vodafone in enkele grote steden.

Het is voor het eerst dat Vodafone de nieuwe toestellen eerder mag uitleveren dan Apple zelf via hun stores. Vanaf middernacht kunnen de eerste klanten terecht bij Vodafone winkels in het centrum van Rotterdam, Amsterdam, Breda en Groningen. Ook wordt er heel de nacht door bezorgd. Van de nieuwe iPhone 6 werden er wereldwijd al tien miljoen verkocht of besteld.

iPhone 6 bend but not curved

Terwijl diverse producenten van schermen en zelfs smartphones om de eer strijden het mooiste gebogen - curved - scherm te brengen, blijkt Apple dit onbedoeld te hebben bewerkstelligd. Samsung kwam al in enkele landen met een smartphone met gebogen scherm op de markt, maar deze van Apple kan helemaal buigen. Dat kan gebeuren bij gebruikers die de telefoon altijd in hun broekzak hebben zitten. Alhoewel er geruchten zijn geweest dat Apple een gebogen scherm wilde produceren is dit juist beslist niet de bedoeling. Bendgate heeft intussen tot klachten geleid, maar volgens Apple zijn dat er slechts enkelen. Meer problemen had Apple met het nieuwe besturingssysteem iOs8.