Kort na de uitrol van het Horizon 3.0-platform heeft UPC opnieuw firmware voor de Horizon mediabox uitgebracht. De firmwareversie 3.1 wordt gefaseerd op het kabelnetwerk uitgerold.

In Noord-Brabant en Limburg is de nieuwe firmware nu al beschikbaar. Vanaf 30 september wordt de nieuwe firmware in Noord-Holland uitgerold. De twee daaropvolgende weken zijn eerste Friesland, Flevoland en Zuid-Holland aan de beurt daarna gevolgd door Gelderland en Drenthe. UPC staat niet bekend om de snelle verbetering van firmware voor haar mediaboxen maar lijkt met de Horizon mediabox een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Voor UPC-eigenaar Liberty Global is Horizon een prestige project geworden waar veel aandacht, tijd en geld wordt ingestoken.

Vernieuwing en verbeteringVernieuwingen zijn er onder meer in de TV-gids functie waarbij men op makkelijkere wijze de programmering van zenders een dag voor en achter kan zappen. Verder is er een vernieuwde zoekfunctie in het hoofdmenu. De 3.1 firmware zorgt ook voor het sneller zappen tussen tv-zenders. Een belangrijke verbetering is de mogelijkheid tot het hernummeren van zenders in de favorietenlijst. Hierdoor kan de gebruiker een volledig eigen zenderlijst met lijstvolgorde van zenders maken. Op verzoek van Horizon-gebruikers heeft UPC ook de in te stellen extra tijd voor en na een op te nemen programma verruimd. De standaardinstelling is hierdoor op vijf minuten voor begin en tien minuten na het einde van het op te nemen programma ingesteld. In het onderdeel ‘Aanbevolen tv-kijken’ worden alleen nog resultaten voor de komende 24 uur weergegeven.