CanalDigitaal-klanten die naast een naast het hoofdabonnement een tweede of derde smartcard bij deze tv-aanbieder afnemen, kunnen hiermee geen HD-zenders bekijken.

Om de HD-zenders op de extra smartcard te kunnen bekijken, dient voor elke smartcard een aanvullend HD-abonnement te worden afgesloten. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Als een zender uit een zenderpakket alleen in HD-kwaliteit aangeboden wordt dan is deze ook in HD op de extra smartcard te bekijken. Aan deze situatie is feitelijk niets gewijzigd omdat CanalDigitaal dit beleid voor de extra smartcard altijd hanteert.

HD-zenders NPOEr ontstond echter verwarring onder klanten nadat CanalDigitaal vanaf 1 augustus de drie landelijke NPO-zenders in SD- en HD-kwaliteit in de eigen pakketstructuur opnam. Een nieuwe distributieovereenkomst met de NPO zorgde ervoor dat CanalDigitaal niet voor de doorgifte van de zenders betaald kreeg maar net als andere kabel- en IPTV-aanbieders juist moest gaan betalen. Tot 1 augustus waren de NPO-zenders in SD- en HD-kwaliteit met een geregistreerde smartcard ook op de extra smartcards kosteloos te bekijken. Na 1 augustus levert CanalDigitaal op de extra smartcards alleen de SD-varianten van NPO 1, NPO 2 en NPO 3. Wil men deze zenders via de tweede of derde smartcard in HD-kwaliteit bekijken dan is een aanvullend HD-abonnement op de extra smartcard vereist.