Results 1 to 2 of 2

Thread: SBS lanceert volgend jaar nieuwe zender SBS9

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Post SBS lanceert volgend jaar nieuwe zender SBS9

  SBS6, Net5 en Veronica krijgen er met ingang van volgend jaar een broertje bij. SBS lanceert in januari zijn vierde zender, SBS9. "Dat wordt vooral een film- en serieszender", licht SBS-baas Remko van Westerloo toe aan Novum Nieuws.
  SBS lanceert volgend jaar nieuwe zender SBS9
  SBS9 wordt vergelijkbaar met RTL 8. "Het wordt een additionele zender waar je aan de ene kant een hele hoop series kan zien die je normaal gesproken niet ziet op de Nederlandse televisie. Aan de andere kant zie je allerlei films die niet passen op de andere zenders", schetst Van Westerloo. "De gedachte is om iedere dag om 20.30 uur een film te hebben."

  De nieuwe zender gaat zich richten op een 'licht vrouwelijke' doelgroep. "Maar eigenlijk is het voor iedereen die van films en series houdt."

  Van Westerloo verwacht niet dat SBS9 in het vaarwater van Net5 of volkszender SBS6 belandt. "Het wordt heel bewust een aanvullende zender. Geen grote zender, net zoals RTL 8 geen grote zender is. We denken dat het goed naast elkaar kan bestaan."

  "SBS9 is eigenlijk een alternatief", stelt Harold Oomes, Van Westerloos rechterhand. "Er is altijd wel een dag dat je denkt: wat RTL 4, Nederland 1 en SBS6 hebben, daar heb ik even geen zin in. Dan biedt deze zender zeven dagen per week om 20.30 uur een hele goede, leuke film."

  SBS9 gaat 24 uur per dag, zeven dagen per week uitzenden. Vooralsnog heeft SBS geen plannen programma's specifiek voor de nieuwe zender te maken. "Dat is nu nog niet het idee", zegt Van Westerloo. "We kunnen SBS9 natuurlijk wel gebruiken om iets te herhalen van onze andere zenders." Op de bestaande SBS-zenders zal geregeld worden verwezen naar SBS9.

  Met de nieuwe zender hoopt SBS het publiek binnenshuis te houden. "De kijker is een veelvraat geworden en heeft veel mogelijkheden om elders te kijken. Dan is onze filosofie: geef hem de mogelijkheid dat als hij elders wil, om dan in ieder geval binnen de club te blijven." [Novum/Radio.NL]

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Re: SBS lanceert volgend jaar nieuwe zender SBS9

  De vorig aangekondigde vierde tv-zender van SBS Nederland krijgt de naam SBS9. Dat heeft SBS-programmadirecteur Remko van Westerloo op Ibiza bekendgemaakt.

  SBS Nederland is voor de najaarpresentie op het Spaanse eiland Ibiza neergestreken. Daar maakte Remko van Westerloo de komst van de vierde SBS-zender bekend. SBS9 krijgt een vrouwelijk profiel en gaat vooral veel Amerikaanse films en series uitzenden. Omdat Amerikaanse films en series veelal in pakketvorm aan buitenlandse zendergroepen worden verkocht, kan op SBS9 content worden uitgezonden die op de drie bestaande SBS-zenders niet te zien is.

  Onderhandelingen  SBS9 komt volgens Van Westerloo in januari 2015 bij aanbieders in het basispakket beschikbaar. Daarbij krijgt het prominente voorkeuzeplek op de afstandsbediening, in ieder geval op de eerste twintig plekken van de zenderlijst. Uit deze uitspraken van de SBS-programmadirecteur blijkt dat SBS Nederland met de belangrijkste aanbieders al een principe akkoord over de doorgifte heeft bereikt. Eerder bij de aankondiging van de komst van de nieuwe RTL Nederland nieuwszender RTLZ lieten onder andere KPN en Ziggo aan Totaal TV weten dat men voortdurend met contentaanbieders in gesprek is over doorgifte van zenders en content. Door komst van SBS9 en RTLZ wordt het aantal tv-kanalen van de drie belangrijkste zendergroepen in Nederland – NPO, RTL Nederland en SBS Nederland – van tien naar twaalf uitgebreid.


  Geschreven door: Jarco Kriek

Similar Threads

 1. Lingo volgend jaar verder op Nederland 2
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 08-10-2013, 15:39:07
 2. Eurosport 2 HD pas volgend jaar in Benelux van start
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 10-11-2011, 14:20:51
 3. Nieuwe serie 't Schaep volgend jaar opgenomen
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-04-2011, 08:32:44
 4. Minder dan 10% wil volgend jaar een 3D tv
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-12-2010, 14:06:59
 5. Avatar volgend jaar bij RTL 4
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 13-01-2010, 16:18:08

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •