Netflix, dat op 19 september de Belgische markt opging, wordt de komende maanden uitgerold voor alle klanten van Proximus, de tv-aanbieder die tot vandaag Belgacom tv heette.

De komende periode zal de applicatie van Netflix worden uitgerold op de decoders van Proximus klanten, zodat voor eind dit jaar alle klanten van Belgacom, dat maandag verder ging als Proximus TV, hierover kunnen beschikken via hun tv-toestel. Het is noodzakelijk online een Netflix account aan te maken alvorens dan met de inlogcodes verbinding kan worden gemaakt. Netflix sloot eerder ook al een deal met VRT om series te streamen.

Proximus netwerk kan Netflix beste aan
Meteen na de introductie van Netflix in BelgiŽ nam volgens Telenet de vraag naar bandbreedte op haar netwerken met tien procent toe. Telenet heeft nog geen deal met Netflix om het op de apparatuur van haar klanten te installeren. Proximus denkt dat juist haar netwerk uitstekend geschikt is om de bandbreedtevraag voor Netflix aan te kunnen. Zolang Telenet de applicatie van Netflix niet aanbiedt, kan deze uiteraard wel via het internet geraadpleegd worden.