Results 1 to 3 of 3

Thread: Варианти и настройки за transcoding на поточно виде&

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Варианти и настройки за transcoding на поточно виде&

    Някои има ли идея какъв процесор е нужен за 5 sd канала

  2. #2

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Някои има ли идея какъв процесор е нужен за 5 sd канала
    Много зависи какво качество гониш, т.е. с какви настройки ще пуснеш x264 кодера. Давам ти конкретен пример само за илюстрация. На машина с Xeon W3680, veryfast preset, намаляване на размера от 1080 на 720, 2Mbit target bitrate - два такива HD канала ги мачка за към 30% CPU. Всичко държиш същото, само сменяш на medium preset и вече си над 50% CPU, обаче получаваш видима разлика в качеството на картината.

    Просто си пусни ffmpeg-a да мачка едно СД на каквато машина имаш под ръка и екстраполирай :) Ако искаш пусни и отделна тема за ffmpeg настройките, да си свериме часовниците там.

  3. #3

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Quote Originally Posted by piratko View Post
    Ако искаш пусни и отделна тема за ffmpeg настройките, да си свериме часовниците там.
    Ето какво съм намислил като work-in-progress за транскодиране на HD канал:

    Code:
    ffmpeg -report -loglevel verbose -i udp://192.168.1.154:1234 -preset fast -acodec aac -strict experimental -ar 44100 -ac 2 -b:a 96k -vcodec libx264 -s:v 1280x720 -b:v 2000k -maxrate 2000k -bufsize 5000 -threads 0 -bsf:v h264_mp4toannexb -map 0:v:0 -map 0:a:1 -f mpegts udp://192.168.1.28:10000?pkt_size=1316
    Опитвам се да контролирам качеството с комбинация preset + bitrate. Някой има ли идея дали има смисъл да вкарам в схемата и -crf и дали ще се сработи с -b:v, -minrate и -maxrate?

    И още един въпрос. За пренос през 6-7 хопа (40ms латентност) по-добре да използвам rtmp за изходния поток отколкото UDP, нали? UDP-то всъщност към момента въобще не мога да го закарам до wowza-та на това разстояние, докато в локалната мрежа ми се получава доста добре. Не знам дали заради блокирани портове (по трасето) или заради естеството на протокола...чудя се дали има сми въобще да го боря или да го пускам по rtmp?

Similar Threads

  1. Replies: 189
    Last Post: 11-01-2016, 09:43:07
  2. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:08:13
  3. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  5. Replies: 0
    Last Post: 30-08-2011, 16:22:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •