Discovery Channel bestaat 25 jaar met haar Benelux versie. De Britse versie begon al eerder en was al snel in Nederland op de kabel te zien. In de opzet is tegenwoordig veel veranderd.

De zender is met zijn programmering al een kwart eeuw in staat om de wereld te vergroten en gehoor te geven aan de nieuwsgierigheid van de kijkers. Om dit verder uit te dragen hanteert Discovery vanaf oktober een nieuwe merkbelofte: ‘Make Your World Bigger’. Een belangrijk onderdeel van deze campagne is dat inspirerende Discovery persoonlijkheden de kijker in mooie films vertellen hoe zij hun wereld hebben vergroot en hoe zij andere mensen hierbij helpen.

Niet iedereen blij met huidige Discovery
Discovery Channel kwam eind jaren '80 op de kabel, maar was toen ook al op sommige plekken met een Britse versie te ontvangen. Het was een echte documentairezender met korte reclameblokken en veel aandacht voor programma's over natuur. Ook was er in het begin kanaaldeling met The Learning Channel (TLC) en Country Music Television (TLC is tegenwoordig een vrouwenzender en Country Music Television is hier niet meer te ontvangen). Aan de opzet van Discovery Channel is intussen veel veranderd en alhoewel de zender daar juist commercieel gezien steeds meer succes mee boekt in haar primaire doelgroep is er ook kritiek te horen. Amara Onwuka, een bekende weervrouw van RTL, ergert zich zelfs suf aan de lange reclameblokken op Discovery Channel, zo vertelde ze tegenover de Avrobode. Onwuka: "Vaak heeft Discovery interessante documentaires, maar na vijf minuten volgt een reclameblok van drie of vier minuten waarna de makers uitgebreid herhalen wat je vóór de reclame zag en dat kijkt niet lekker".