Ziggo blijft problemen ondervinden met Ziggo TV-app waarmee klanten via tablet of smartphone live naar tientallen tv-zenders kunnen kijken. Deze digitale tv-dienst blijft storingsgevoelig.

Ook in de afgelopen week klaagden Ziggo-klanten dat zij niet via de Ziggo TV-app naar tv-zenders konden kijken. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos erkent dat een deel van de Ziggo-klanten de TV-app tijdelijk niet kon gebruiken. "De storing bleek het gevolg te zijn van het niet goed werken van het systeem dat controleert of je geautoriseerd bent om te mogen kijken via de app. Elke keer als je de app opstart controleert dit systeem of je ingevoerde gegevens voorkomen in een database. Dit ‚controleren' ging niet goed waardoor de app geen 'toestemming' kreeg om te gaan streamen. Daardoor was TV-kijken niet mogelijk. Dat probleem is inmiddels opgelost."

Meerdere storingen

De afgelopen maanden waren er al meerdere storingen bij de Ziggo TV-app. Aan deze storingen lag elke keer een andere oorzaak ten grondslag. Omdat niet alle klanten last hadden van de storingen was het voor Ziggo moeilijk om de oorzaken te achterhalen. Het kabelbedrijf denkt alle problemen te hebben verholpen waardoor ongestoord gebruik van de TV-app weer mogelijk is.