Zondagavond gaat de competitie tussen de zes resterende Nederlandse kandidaten in Heel Holland bakt weer verder. Het originele Britse format is voor de BBC in alle opzichten succesvol.

De BBC kan het format verkopen naar andere landen via het commerciŽle zusterbedrijf BBC Worldwide en het kan net zo succesvol worden als het autosportprogramma Top Gear. De Great British bake off met presentatoren Paul Hollywood en Mary Berry is dit seizoen populairder dan ooit bij de Britse kijker en wordt ook in Nederland en BelgiŽ door velen gevolgd. De finale van de originele Britse versie is aanstaande woensdag op BBC1 te zien.

Heel Holland bakt ook immens populair
Ook in Nederland trekt het bakprogramma met meer kijkers dan ooit een miljoenenpubliek op NPO 1. Het wordt op zondagavond bij Max wordt uitgezonden met Martine Bijl als steun en toeverlaat voor de kandidaten, maar ook om alles in goede banen te leiden. Er strijden nog zes kandidaten om de eer. Het grote succes van het programma ligt erin dat er geen keiharde competitie is, kandidaten elkaar juist mogen helpen en de kijker nu eens niet met 'bekende Nederlanders', maar doodnormale gemiddelde hobby-thuisbakkers en hun ideeŽn en creativiteit kennis mag maken. Dit met een jury die rechtvaardig is, maar ook niemand keihard afbrandt.

Omroep Max vindt BBC te commercieel
Omroep Max, dat het programma-format op de Nederlandse buis brengt, was recent wel verontwaardigd omdat in een bekende supermarktketen Heel Holland bakt-producten door de BBC als thuisbakpakket worden aangeprezen. Dat vindt de omroep niet bij een publiek programma passen, maar de BBC heeft het volste recht om producten horende bij het programma via haar commerciŽle tak in Nederland in de markt te zetten. In Engeland zelf kan dit juist niet omdat de BBC daar alleen met haar eigen publieke zender actief is en merchandising met belastinggeld niet mag. De beschikbaarheid van de publieke BBC-zenders in Nederland via alle netwerken (behalve de niet-officieel beschikbare ontvangst via satelliet) valt onder BBC Worldwide.