Na Zeeland is nu ook voor de provincies Noord-Brabant en Limburg een aanbesteding voor de aanleg van een regionaal DAB+ netwerk openbaar gemaakt.

De landelijke publieke en commerciŽle omroepen zijn in vrijwel heel Nederland in ieder geval buitenhuis via DAB+ te beluisteren. In 2015 willen ook publieke en commerciŽle regionale zenders in de eigen regio via DAB+ uitzenden. ROOS Ė de belangenbehartiger van publieke regionale omroepen Ė heeft een aankondiging voor een tweede openbare aanbesteding via TenderNed geplaatst. Het gaat hierbij om regionale DAB+ verspreiding in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Op dit moment loopt al een aanbesteding voor Zeeland. Tijmen Brugman van ROOS mag lopende de aanbestedingen niets over het verloop hiervan aan Totaal TV melden. Het is dan ook onduidelijk of in Zeeland voor het einde van dit jaar de eerste uitzendingen van regionale omroepen via DAB+ plaatsvinden.

Prijs belangrijker dan kwaliteitIn de aankondiging van aanbesteding voor DAB+ uitzendingen via frequentiekavel 7A in Noord-Brabant en Limburg staan de spelregels en voorwaarden vermeld. Hieruit blijkt dat er voor negentig procent op prijs en tien procent op kwaliteit wordt gegund. Op het regionale frequentiekavel willen onder meer L1 Radio, Omroep Brabant, Radio Gelderland, Radio 8FM, PuurNL, Decibel en RADIONL in DAB+ gaan uitzenden. De verwachting is dat de regionale zenders rond mei 2015 in deze provincies via DAB+ te beluisteren zijn.