Drie nieuwe kanalen van de BBC worden naar alle waarschijnlijkheid als eerste in Polen uitgerold. De BBC is al actief met diverse zenders in dit voor media toonaangevende land.


BBC Earth, BBC First en BBC Brit worden niet alleen lineaire tv-zenders, maar een alomvattend merk. BBC Worldwide kiest voor Polen om deze als TV Everywhere diensten te introduceren en koestert hoge verwachtingen.


Polen belangrijke proeftuin

Het is geen toeval dat Polen wordt gekozen voor de introductie. Het Oost-Europese land doet het in economisch opzicht goed, kent een bloeiende media-industrie en de BBC-zenders als Knowledge, Entertainment en Lifestyle zijn er alom bekend. Deze worden naast BBC World News en BBC HD landelijk aangeboden en veel programma's in het Pools ondertiteld of er wordt een Pools audiospoor meegezonden. BBC WorldWide is de commerciŽle tak van de BBC, die in Nederland en BelgiŽ de zenders BBC Worldservice, BBC Radio 1 t/m 4, BBC 1 t/m 4, CBBC, Cbeebies, BBC 1HD, BBC 2 HD, BBC Entertainment en BBC World News exploiteert. Of en wanneer zenders als BBC Earth ook naar de Benelux komen is niet bekend, maar de BBC heeft wel meer commerciŽle plannen.