De nieuwe Britse commerciŽle tv-zender ITVBe is met officiŽle uitzendingen begonnen. In Nederland en BelgiŽ is de zender exclusief voor de satellietkijker via de Astra2-satelliet beschikbaar.

ITVBe werd in februari door de Britse mediagroep ITV aangekondigd. De zender is na een voorbereiding van meer dan een half jaar op 8 oktober met uitzenden begonnen. De zender richt zich op een vrouwelijke doelgroep in de leeftijd tussen 16 en 34 jaar. Op ITVBe zijn overwegend lifestyle- en realityprogrammaís uit het Verenigd Koninkrijk en Amerika te bekijken. ITVBe is ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost via de uitzendfrequentie 10.758 GHz V Ė 22000 Ė 5/6 te ontvangen. In verband met uitzendrechten van uitgezonden programmaís mag ITVBe Ė en alle andere Britse commerciŽle tv-zenders Ė niet door Nederlandse en Vlaamse tv-aanbieders aan klanten aangeboden worden.

Liberty GlobalHet Britse mediabedrijf Liberty Global Ė nu al eigenaar van UPC Nederland en Telenet en naar verwachting binnenkort ook van Ziggo Ė heeft onlangs een belang van 6,4 procent in ITV verworven. Het bedrijf betaalde hiervoor een bedrag van rond de zeshonderd miljoen euro. CEO van Liberty Global Mike Fries noemde na de koop van het aandelenpakket de deelname in ITV opportunistisch en attractief. Virgin Ė dat eigendom van Liberty Global is - is het grootste kabelbedrijf van het Verenigd Koninkrijk en ITV de grootste commerciŽle zendergroep.