Ziggo breidde begin september het HD-aanbod uit met een flink aantal binnenlandse en buitenlandse HD-kanalen. Duitse waren daar niet bij en die blijven voorlopig ook nog onbeschikbaar.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos heeft aan Totaal TV bevestigd dat het voorlopig bij de recent gemaakte keuzes blijft. Ziggo maakte bewuste keuzes bij de uitbreiding en voegde naast abonneekanalen ook BBC 1 HD en BBC 2 HD toe. Ondanks dat diverse door Ziggo bediende regio's zelfs aan Duitsland grenzen werden zenders als ARD HD en ZDF HD niet toegevoegd aan het aanbod.

Duitse HD-zenders wel bij andere aanbieders
Diverse andere aanbieders, waaronder vrijwel alle kleinere kabelbedrijven, aanbieders via glasvezel maar ook Ziggo's grootste collega en fusie-partner UPC geven de HD-varianten van ARD en ZDF wel door via hun netwerken. De satellietkijker trekt, al dan niet in combinatie met een CanalDigitaal abonnement, aan het langste einde. Alle Duitse publieke HD-zenders, maar ook nog enkele andere, zijn via de Astra 1 satelliet op 19,2 graden oost vrij te ontvangen.