Het succesverhaal van RTL Late Night is voor Humberto Tan bekroond met het winnen van de zilveren Televizierster. Flikken Maastricht won overtuigend de gouden televizierring.

De winnaars van het 49ste Televiziergala werden door Jan Smit, Marco Borsato en ondermeer Ilse de Lange bekendgemaakt. Humberto Tan is de beste presentator van 2014 en won de zilveren Televizierster terwijl in de categorie vrouwen Chantal Janzen deze in de wacht wist te slepen. Flikken Maastricht wist na diverse eerdere nominaties eindelijk de ring te winnen. Angela Schijf en Victor Reinier over hun winst: "Deze ring is voor onze unieke crewleden, jullie leveren zo'n unieke bijdrage, zonder jullie is er geen Flikken en is het lang niet zo leuk." Schijf voegde er aan toe: Het is een eer om dit voor zoveel trouwe kijkers te maken. Dat het publiek ons deze prijs heeft gegeven is echt een eer." Ook richtten ze hun dankwoord aan de bedenker Reinout Oerlemans.

Syndroom vist naast ring
Ondanks dat RTL zelfs nog tijdens de uitzending op haar eigen zender RTL 4 in het programma Geer en Goor regelmatig een oproep in beeld bracht om op Syndroom te stemmen, viste Johnny de Mol er toch naast. Toch heeft zijn programma behalve de nominatie vrijwel uitsluitend zeer positieve recensies gekregen. Bij de jeugdprogramma's trok de EO aan het langste eind. Het wetenschappelijk verantwoorde Checkpoint heeft de Gouden Stuiver 2014 gewonnen. Na drie jaar op rij genomineerd te zijn mocht Klaas van Kruistum de prijs in ontvangst nemen. Hij won daarmee van zijn wetenschappelijke collega Freek Vonk en van Wie is de Mol Junior.