Cogas-abonnees zijn niet te spreken over het besluit om Ziggo voor het leveren van digitale diensten voor Caiway in te wisselen. Cogas is beheerder van het vaste netwerk in delen van Twente.

Cogas levert op het huidige kabelnetwerk zelfstandig alleen analoge tv-diensten. Digitale diensten zoals digitale tv en internet kunnen Cogas-abonnees bij Ziggo afnemen. Daar komt in januari 2015 verandering in omdat Cogas de samenwerking met Ziggo stopzet. Abonnees kunnen dan alleen digitale diensten bij Caiway afnemen. Cogas heeft deze beslissing genomen omdat Ziggo alleen via kabel diensten wil aanbieden. Cogas is in samenwerking met bouwfonds CIF echter bezig met de aanleg een glasvezelnetwerk in het verzorgingsgebied. Pikant detail is dat CIF eigenaar van aanbieder Caiway is.

Abonnement duurderDirect nadat Cogas het besluit om met Ziggo te stoppen openbaar maakte regende het ook bij Totaal TV - klachten. Daarbij wordt door Cogas-abonnees vooral op de duurdere prijzen van Caiway-abonnementen gewezen. Ook gratis extra diensten als het binnenkort vrijwel landelijke WifiSpots en de mogelijkheid om als Ziggo-abonnee goedkoper een abonnement op de mobiele dienst Ziggo Mobiel af te sluiten, is voor het deel van de Cogas-abonnees reden om het besluit van de netwerkbeheerder teleurstellend te vinden.

PolitiekOp internet zijn via sociale media diverse protestacties tegen de beslissing van Cogas begonnen. Ook de politiek mengt zich in de discussie. De VVD-fractie in Almelo wil op politiekniveau overleg over de kwestie.