Linda de Mols achterbuurman denkt dat hij mogelijk door dezelfde man is afgeperst als de familie De Mol. Hans Slim kreeg vorige maand een dreigbrief die op dezelfde manier was geadresseerd als de taartbrief die John de Mol ontving. Dat laat hij zaterdag weten in De Gooi- en Eemlander.
'Buurman Mediamagnaat De Mol mogelijk doelwit zelfde afperser'
Op Slims envelop was het adres, net als bij de mediamagnaat, getypt en vervolgens uitgeknipt en opnieuw opgeplakt. De binnenhuisarchitect werd naar eigen zeggen bedreigd dat hij moet stoppen met zijn boek Typisch Gooisch. "Bovendien was de inhoud badinerend van toon, net als bij de brieven die De Mol krijgt. Er zaten ook taalfouten in, geforceerd leek het wel."
'Buurman Mediamagnaat De Mol mogelijk doelwit zelfde afperser'
Verdere details over de inhoud houdt Slim voor zichzelf. "Opdracht van de recherche. Ik wil het onderzoek absoluut niet schaden." Hij stapte dinsdag naar de politie. Een woordvoerder van het onderzoeksteam van de familie De Mol bevestigt aan de krant dat de brief wordt onderzocht.

Begin deze maand werd bekend dat John en Linda sinds oktober vorig jaar worden bedreigd en afgeperst door een of meerdere personen. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan het onderzoek en liet een compositietekening van een verdachte zien. [Radio.NL/Novum]