De Belgische telecomaanbieder Mobistar zegt klaar te zijn voor het aanbieden van digitale tv via de kabel maar stelt de uitrol vanwege financiŽle redenen vooralsnog uit.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers hield Mobistar nog wel vast aan de belofte dat voor het einde van dit jaar de eerste Mobistar-klanten in BelgiŽ via de kabel naar digitale tv kunnen kijken. Het gaat hier echter wel om door Mobistar geselecteerde testklanten. De commerciŽle uitrol voor alle abonnees wordt pas in de loop van 2015 verwacht.

GrondhandeltariefMobistar wijst bij het uitstel richting de Belgische mededing autoriteiten die onvoldoende duidelijkheid hebben gegeven over het groothandeltarief die de Belgische kabelbedrijven VOO en Telenet voor wederverkoop van digitale diensten mogen hanteren. Naast digitale tv wil Mobistar via de kabel ook breedbandinternet gaan aanbieden. Het telecombedrijf bood tot vorig jaar al digitale tv via de satelliet aan. Het had hiervoor een overeenkomst met het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group voor de wederverkoop van het zenderaanbod van TV Vlaanderen en TťlťSAT. Mobistar trok echter de stekker uit deze samenwerking omdat de digitale tv-dienst nooit meer dan 40.000 klanten had.