Minister Henk Kamp van Economische Zaken houdt vast aan zijn eerder standpunt dat vrije hij DAB+ capaciteit op frequenties bestemt voor regionaal gebruik snel aan geÔnteresseerden wil verdelen.

Op de regionale frequentiekavels 7A en 9D is nog ruimte voor 33 zenders naast de publieke en commerciŽle regionale radiozenders die via nu FM in de ether zijn te beluisteren. In Noord-Brabant en Limburg gaat het om vrije capaciteit voor negen radiozenders. In Noord-Holland Noord en Friesland voor tien zenders. De meeste ruimte voor nieuwe radiozenders is er in Zeeland. Hier is er nog ruimte voor veertien zenders. Hoe minister Kamp de vrije DAB+ capaciteit wil verdelen, is nog een groot vraagteken.

Nieuwe zendersIn eerste instantie wilde Kamp de restcapaciteit alleen onder bestaande spelers verdelen die vergunningen voor het uitzenden via DAB+ in bezit hebben. Uit een internetconsultatie enkele weken geleden bleek echter dat dit op verzet van andere belangstellenden stuitte. Daarbij lijkt de kans aanwezig dat het alleen verdelen onder bestaande DAB+ spelers strijdig met de Nederlandse wet is.